Смачнезні фаршировані перці: рецепт

0

 

Інгредієнти:

Перець – 10 шт.

Рис – 0.5 склянки.

Свіжі гриби – 500 гр.

Морква – 1 шт.

Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.

Олія – 50-70 гр.

Томатний соус – 4 ст. ложки.

Лавровий лист 0 1-2 шт.

Часник – 1 головка + 1 зубчик

Приправа до смаку, бажано італійська

 

Приготування:

Почистити та помити цибулю, нарізати кубиками моркву – помити та потерти на великій терці. Смажити 5-10 хвилин на розігрітій сковорідці. Паралельно гарно промити гриби, нарізати невеликими кубиками і через 5-10 хвилин додати до цибулі з морквою на сковорідку. Накрити суміш кришкою, залишити тушитись на хвилин 20.

Рис помити і проварити хвилин десять до неповної готовності. Далі злити воду, додати спеції та залишити остудитися.

Перчики помити, почистити від насіння, в каструлю для борщу чи супу налити трохи олії і злегка обсмажити, щоб їх шкірочка стала рум’яною з усіх сторін.

У велику тарілку викласти рис, морку з цибулею та тушкованими грибами. Туди нарізати половинку свіжої цибульки і натерти зубчик часничку. Додати чорний перець, італійські приправи і все гарненько перемішати. Так, начинка для перців готова.

Всі перчики нафарширувати начинкою, але не надто багато. Зверху залишити місце приблизно в розмірі 0.5 см.

Фарширований перець викласти в каструлю вертикально (або за власною фантазією) + покласти 2 головки цілої почищеної цибулі + 1 цілу головку часнику. Цибуля та часник додадуть соусу насиченості.

Зробити заливку. Для цього в 1 л. води розвести томатний соус, додати лавровий листок і трохи італійських трав, залити перці зверху.

Покласти каструлю на вогонь, коли соус закипить, зменшити газ до мінімального, накрити каструлю кришкою. Варити перець до повної готовності, це приблизно 40-50 хвилин.

Смачнезні фаршировані перці готові.

Смачного!

Share.

Leave A Reply