Які є категорії друзів та що вони приносять в наше життя

0

“Скажи мені, хто твій друг і я скажу, хто ти” – всім напевно відома ця фраза. Ми ніколи не замислюємось, але друзі і справді творять нас, це наше відзеркалення. Після тривалого спілкування з кимось ми підсвідомо забираємо їхні словечка, звички, врешті стаємо схожими на них. Наші друзі творять нас.

А чи замислювались ви колись про так звані категорії друзів? Адже кожна людина різна і до кожної підхід інший, але всі вони приносять в наше життя щось нове та особливе.

Пропонуємо поділити ваших друзів на категорії та з’ясувати, хто є хто у вашому житті:

  • Подруга-психолог. Це такі подруги, які завжди, в будь-яку хвилину дня і ночі зможуть вас вислухати, підтримати, порадити і всіляко допомагати. Це подушка, в яку можна поплакатись та поскаржитись на життя.
  • Подруга-наставниця. Це подруга, до якої ви прислухаєтесь, з якою берете приклад і на яку хочете рівнятися. Така подруга як вчителька, як старша сестра, від неї ви часто чекаєте похвали та схвалення.
  • Подруга-тусовниця. Це категорія людей, з якою ви проводите своє дозвілля. З нею можна весело провести час і відпочити. З такою подругою у вас збігаються погляди, захоплення, хоббі, вона зможе вас витягнути навіть о 2 ночі з дому на вечірку, за це ви її і любите.
  • Подруга-настрій. Це подруга, яка завжди зможе вам підняти настрій, з якою ви переважну більшість свого часу спілкуєтесь на несерйозні теми. З такими подругами завжди весело. Ви обмінюєтесь жартами, новинками з глянцевих обкладинок, обговорюєте протилежну стать.
  • Подруга-виручалочка. Така людина допомагає вирішувати ваші проблеми, бере ваше життя у свої руки і хоче його налагодити замість вас. Це подруга, яка вам допомагає спочатку з навчанням, потім з роботою, з особистим життям і іншим. Це як Чіп або Дейл. Словом – подруга, що завжди виручає.

А якщо у вас є подруга, яка володіє усіма цими рисами, вид уже щаслива. Насправді таких дуже мало.

Під кінець хочеться згадати про ще одну категорію друзів – подруга-вчитель. Це найгірший вид друзів, які можуть вас зрадити, підвести, підставити – але які нам дають важливий життєвий урок, наповнюють досвідом – гірким, але досвідом. Така категорія друзів зазвичай є у кожної людини. Це дуже сумно, але насправді саме такі друзі можуть сформувати нас як особистість, створити характер, зробити нас сильними.

Думайте, з ким ви дружите, але пам’ятайте, що кожна людина приносить щось особливе і повчальне у ваше життя. За кожну потрібно бути вдячними.

Share.

Leave A Reply