Листівки з Херсона: художниця малює за допомогою штучного інтелекту

0

Художниця Марія Шарлай за допомогою штучного інтелекту  створює малюнки окупованого Херсона. Своїми роботами мисткиня поділилась на своїй сторінці у Facebook.

“Серія ЗСУ, як сезон кавунів — уже на підході! Думали, зі штучним інтелектом, які можуть бути листівки з Херсона”, — підписала художниця свою серію робіт у дописі.

 

Через сервіс  MidJorney художниця візуалізує війну в Україні. Це платформа, яка створює зображення на основі текстових описів: користувач задає тему, ключові слова, а сервіс генерує малюнки на основі творів мистецтва зі своєї бази. Сервіс доступний для всіх, тому художниця закликає випробовувати свої сили у взаємодії зі штучним інтелектом.

“Слова важливі. Коли проходить перша ейфорія від можливостей ШІ, приходить справжня ваша, людська, інтелектуальна робота”, Порядок слів, образи та символи, які ви пишете в підказках до нейромережі, дають нескінчені варіації того, що ви намагаєтесь висловити. Дивіться, пробуйте і цініть, бо створити одну й ту саму картинку тут неможливо. На відміну від людини, в ШІ нема пам’яті (в нашому, людському розумінні) і це як недолік, так і перевага для нейромережевого автора. Творіть”, – каже Марія Шарлай.
Це вже не перша серія, яку художниця створила за допомогою нейромережі. Серія “1944”візуалізує кримське народне прислів’я: “Не спирайся на воду, не вір росіянину”.

 

Share.

Leave A Reply